2013. február 23., szombat

Mire használható egy farönk, vagy egy szelet fa?Munkáink során Kivágjuk a fát, és el is visszük, de mi legyen az ott maradt farönkkel? Van, mikor megrendelőink kérik a gyökér eltávolítását is, amit mi vagy gépi, vagy kézi erővel meg is tudunk oldani. Előfordulhat viszont, hogy a tulajdonos maga szeretné megoldani a tönk eltávolítását, erre szeretnék ötleteket adni, illetve egy megmaradt farönk, akár még a kertünk díszévé is válhat .
Lássuk hát, hogy milyen módszerek vannak a eltávolítására, esetleges kreatív felhasználására!

Egy alternatív módszer a farönk eltüntetésére:

Létezik egy „rönk eltávolító"-nak nevezett termék, amely lebontja és lyukacsossá teszi a farostokat. Elég hatékony, ráadásul extra gyors is. A lyukacsos fa könnyen felszívja a petróleumot. Miután átitatódott petróleummal és meggyullad, teljesen elég. "Petróleum lámpa, milyen szép a lángja..." Abban az esetben, ha megfelel számodra a petróleum használata, ez egy másik olcsó és könnyű módszer a fatönk eltávolítására.
Mi egy fűzfának a csonkját égettük ki, több napon át izzott. Először mélyen belefúrtunk, amibe olajat öntöttünk, majd a csonkra jó nagy tüzet raktunk. Miután megfőtt rajta a halászlé, délután szalonnát sütöttünk, este pedig a tűz körül beszélgettünk (finom tokaji bort kortyolgatva) egészen leégett a föld feletti rész, és a mélyen lévő csonk is izzott rendesen.


Ezzel a tapasztalattal ellentétben, egy diófa viszont nem adta magát ilyen könnyedén, a Diófa rönkjét ezzel a módszerrel sem tudtam eltávolítani....Nem szívja magába a petróleumot, és nem lehet elég sok lyukat fúrni bele, hogy rothadásnak induljon... a rönk sokáig büszkén foglalta a kertünk közepén a helyet...amit nagy gondossággal ki kellett kerülnünk kertművelés alkalmával, mikor feleségem fejében megszületett a nagyszerű ötlet, egy kis ötletelés után kertünk egyik meghatározó díszítő elemévé vált!  

"A kép illusztráció"


KREATÍV ÖTLETEK, a megmaradt faanyag felhasználására!

A fának több, mint 10.000 felhasználási célja, módja és területe ismert, melyek számtalan megoldást kínálnak, amit a napi életünkben mindannyian használunk. Sokszor észre sem vesszük, hiszen természetesnek vesszük, hogy körülvesz bennünket.
Megnézem a profifakivágás honlapját!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése